MUNKAR

 

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a. Veganska!

Jag minns så otroligt väl den där dagen på vårmarknaden. Utropet: ”Färska munkar, kom och köp!” ljuder i högtalarna. Den otroligt ljuvliga doften av söta, nyfriterade färska munkar sprider sig över marknaden. Där står jag med mitt multiallergiska barn, han som ”inget tål”. Det blir inga färska munkar för oss på marknaden. Inte ens om det skulle råka finnas veganska eller glutenfria sådana. Ett faktum som snabbt förvandlades till en utmaning. ”Vi ska också få våra munkar innan den här helgen är slut” tänkte jag. Mycket riktigt. Munkar blev det. Det här är ett av både familjens och följarnas favoritrecept. Ett av mina första riktigt lyckade recept. Det är också ett recept som jag justerat under årens gång och ett recept där ni nu får ta del av slutversionen, så som den bakas hos oss idag. Det hår fortfarande att justera ytterligare beroende av vad ni föredrar eller tål i bl.a. mjölväg. Och jag lovar; det är inte så otäckt eller svårt att fritera som många tror.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *